Informatie en uitvoering EHBO-hulpverlening

In veel evenementen vergunningen staat dat er EHBO-hulpverleners aanwezig moeten zijn. Veel organisatoren van evenementen willen daarom dat het verplicht is dat er ervaren EHBO-hulpverleners aanwezig zijn. Wilt u informatie of een aanbieding ontvangen voor EHBO-hulpverlening bij uw evenement?

Vul dan het formulier op deze pagina in, als u dat niet wilt stuur dan een mail naar hulpverlening@ehbo-tuinstedeneo.nl.

U kunt denken aan: bij demonstraties, gymnastiek- turn- atletiek- dans- wieler- fietscross wedstrijden, kermissen, theater voorstellingen en muziekconcerten, enzovoort. Maar ook tijdens Koningsdag, de 5 mei viering en verschillende jaarmarkten. Bij wandelevenementen en hardloopwedstrijden wordt er meestal EHBO-begeleiding per fiets gevraagd. In principe wordt uw aanvraag alleen gehonoreerd wanneer het evenement in de gemeente Amsterdam of omgeving gehouden wordt. Wanneer een evenement verder buiten de regio Amsterdam gehouden wordt dan wijzen u gaarne de weg.

Alle EHBO-hulpverleners hebben het erkende Oranje Kruis EHBO diploma. De aantekeningen verbandleer en AED (automatische externe defibrillator) zijn sinds enige jaren in het EHBO-diploma opgenomen. Een AED dient dan ook binnen een redelijke tijd voor de EHBO-hulpverlener beschikbaar te zijn.

Tevens zijn de meeste EHBO-hulpverleners in het bezit van de aantekening Eerste Hulp bij Sportongevallen, Eerste hulp bij wandelletsel en Eerste hulp aan Kinderen. Voor de EHBO-hulpverleners van de Stichting EHBO Amsterdam en Omstreken worden regelmatig extra bijscholing momenten georganiseerd. Wij hebben de voor ons noodzakelijke verzekering afgesloten, de aanvrager dient zelf voor zijn of haar aansprakelijkheid verzekerd te zijn.

EHBO-assistentie wordt bij voorkeur door minimaal twee vrijwilligers verleend. De vrijwilligers beschikken over een ruim gesorteerde verbandtas en de meeste zijn herkenbaar aan de blauw-gele kleding Anders dragen zij een herkenbare EHBO hes.

Een beperkt aantal EHBO-hulpverleners zijn beschikbaar voor EHBO-hulpverlening per fiets. Voor EHBO-hulpverlening per fiets vragen wij op korte afstand van de EHBO post de mogelijkheid om de fiets te stallen, tevens moet de route goed begaanbaar zijn voor een normale stadsfiets. Het is de EHBO-hulpverleners niet toegestaan om tijdens een EHBO-hulpverlening een motorrijtuig te besturen.

Als u geen of niet voldoende AED’s beschikbaar heeft nemen de EHBO-hulpverleners deze mee.

Aan de EHBO-assistentie en AED’s, zijn kosten verbonden.

Bent u nu of in de toekomst op zoek naar EHBO-hulpverleners of andere EHBO zaken voor evenementen of sportwedstrijden in Amsterdam en Omgeving of wilt u meer informatie hierover, neem dan contact op met de contactpersoon EHBO-hulpverlening Thea Schaafsma.

Bent u geïnteresseerd om EHBO-hulpverlener te worden?

De EHBO-hulpverleners ontvangen voor hun diensten een vrijwilligers vergoeding.

Bij voorkeur zijn de EHBO- hulpverleners in het bezit van de aantekening Eerste Hulp bij Sportongevallen, Eerste hulp bij wandelletsel en Eerste hulp aan Kinderen. EHBO-hulpverleners die niet in het bezit zijn van deze aantekeningen wordt bijscholing voor deze modules aangeboden. Voor de EHBO-hulpverleners worden regelmatig extra bijscholing momenten georganiseerd. Er zijn de noodzakelijke verzekeringen afgesloten.

De EHBO-hulpverleners worden gekleed in geel groene en blauwe kleding, met reflecterende strepen(broek shirt en jas. Door u aan te melden geeft u aan hier geen bezwaar tegen te hebben.

De EHBO-verbandtas, benodigde materialen en kleding wordt verstrekt.

Indien u geïnteresseerd bent om u aan te melden als EHBO-hulpverlener, kunt zich aanmelden op de oefenavonden van Tuinsteden en Omstreken of een mail zenden naar de contactpersoon Thea Schaafsma.

E-mail: hulpverlening@ehbo-tuinstedeneo.nl

Telefoon: 020 613 25 00

Vraag direct informatie aan

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw bericht

Vul de bovenstaande tekens hieronder in:

Uw gegevens worden altijd versleuteld en via een beveiligde verbinding verzonden.